Kedves helybeli és távoli Látogatónk!

Pereszteg köszönti Önt!

Településünk a két főút (85.sz és 84.sz.) mellett található. A Sopronszécsenyi falurészen robog át a Győr felől a határon túlra igyekvők forgalma. E mellett az út mellett találhatók ipari területeink, ahol több kis és középvállalkozás gyarapítja adóforintjainkat, biztosítva településünk szerény, de folyamatos fejlődését.

Az 1400 lakost orvosi rendelő, nyolc osztályos iskola, két csoportos óvoda, posta, takarékszövetkezet, boltok, helyi pékség és húsfeldolgozó szolgálja ki. Közműellátottságunk teljes.

A munkaképes lakosok a szomszédos Ausztriában, a közeli Sopronban, környékbeli nagyvállalkozásoknál és jó néhányan a helyi vállalkozásoknál találnak munkát.

Pereszteg óvja és védi értékeit, műemléktemplomát, szobrait, a Kálváriát, melyet egyre többen keresnek fel az ország minden részéből.

Míg tárgyi emlékeinket a Faluképek alapítvány koordinálásával gondozzuk, szellemi örökségünket a két településrész egyházközségei és az egyesületeink programjai éltetik.

Jöjjön el báljainkra, élje meg velünk közösen ünnepeinket, kapcsolódjon ki a Juniálison, és a Kulturális Örökség Napjára szervezendő „Szeretlek Pereszteg” fesztiválon, a Peresztegi esték beszélgetésein, a nyugdíjas klub programjain.

Az egyházközségek, az iskola, óvoda eseményeiről, a hivatal munkájáról, szolgáltatásainkról honlapunkon is tájékozódhat, megismerheti egyesületeinket, alapítványainkat, képtárunkban böngészhet a közelmúlt eseményeinek anyagából.

Bízunk benne, és folyamatos munkánkkal arra törekszünk, hogy mind a helybeliek, mind pedig távoli látogatóink friss információkat találnak honlapunkon.


Üdvözlettel:


Sellei Tamás
polgármester

Világháborús emlékmű

Önkormányzati ügyfélfogadás

Hétfő: 13:00 - 15:30 óráig
Kedd: 07:30 - 12:00 óráig
Szerda: 07:30 - 12:00 és 13:00 - 15:30 óráig
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 07:30 - 12:00 óráig

Tel.: 99/532-040,
99/532-041

A Fertő part hírei

www.fertopart.hu - A Fertő part elsőszámú portálja - fertőpart, fertő, part, fertő tó, szállás, vendéglátás
Készült: 2010-ben - Készítők - Elérhetőség: web@pereszteg.hu