2016. február 09.

Tájékoztatás ebösszeírásról!

Tisztelt Ebtartó!

 

Pereszteg területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Pereszteg Község Önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Pereszteg Község Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az adatok kezelésére kizárólag a fenti célok érdekében jogszabályi kötelezettség miatt kerül sor és azokból csak a jogszabályokban meghatározott személyeknek, jogszabályokban meghatározott feltételekkel lehet adatot szolgáltatni.

Amennyiben az állattartó több ebbel rendelkezik, úgy az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Peresztegi Önkormányzati Hivatalban, letölthető a honlapról (www.pereszteg.hu), illetve fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni Pereszteg Község Önkormányzat részére az alábbi módokon:

  • postai úton a 9484 Pereszteg, Ady Endre utca 1. sz. alatti címre elküldve,
  • személyesen az Önkormányzat épületében erre a célra rendszeresített gyűjtődobozba bedobva.

 

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2016. március 31. 

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Az eb transzponderrel történő megjelölése magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját.

 

Köszönjük, hogy a nyilatkozat kitöltésével és a Pereszteg Község Önkormányzatához történő visszajuttatásával segíti az ebösszeírás sikerét.

 

Pereszteg Község Önkormányzat

 

Tájékoztató ide kattintva letölthető.

Eb bejelentő lap letöltése.

 


Vissza

Iskola, Fő utca

Önkormányzati ügyfélfogadás

Hétfő: 13:00 - 15:30 óráig
Kedd: 07:30 - 12:00 óráig
Szerda: 07:30 - 12:00 és 13:00 - 15:30 óráig
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 07:30 - 12:00 óráig

Tel.: 99/532-040,
99/532-041

Készült: 2010-ben - Készítők - Elérhetőség: web@pereszteg.hu