Kedves helybeli és távoli Látogatónk!

Pereszteg köszönti Önt!

Településünk a két főút (85.sz és 84.sz.) mellett található. Sokáig a Sopronszécsenyi falurészen robogtak át a Győr felől a határon túlra igyekvők. Az M85 gyorsforgalmi megépülésével ismét falusiassá csendesedett a forgalom. E mellett az út mellett alakultak ki ipari területeink, ahol több kis és középvállalkozás gyarapítja adóforintjainkat, biztosítva településünk szerény, de folyamatos fejlődését.

Az 1500 lakost orvosi rendelő, könyvtár, nyolc osztályos iskola, két csoportos óvoda, a 2021 évben megépült mini bölcsőde, posta, takarékszövetkezet, boltok, és helyi pékség szolgálja ki. Közműellátottságunk teljes.

A munkaképes lakosok a szomszédos Ausztriában, a közeli Sopronban, környékbeli nagyvállalkozásoknál és jó néhányan a helyi vállalkozásoknál találnak munkát.

Pereszteg óvja és védi értékeit, műemléktemplomát, szobrait, a Kálváriát, melyet egyre többen keresnek fel az ország minden részéből.

Míg tárgyi emlékeinket a Faluképek alapítvány koordinálásával gondozzuk, szellemi örökségünket a két településrész egyházközségei és az egyesületeink programjai éltetik.

Jöjjön el báljainkra, élje meg velünk közösen ünnepeinket, kapcsolódjon ki a Juniálison, és a Kulturális Örökség Napjára szervezendő „Szeretlek Pereszteg” fesztiválon, a Peresztegi esték beszélgetésein, a nyugdíjas klub programjain.

Az egyházközségek, az iskola, óvoda eseményeiről, a hivatal munkájáról, szolgáltatásainkról honlapunkon is tájékozódhat, megismerheti egyesületeinket, alapítványainkat, képtárunkban böngészhet a közelmúlt eseményeinek anyagából.

A Helyi lap fül alatt megtalálja a negyedévente megjelenő Peresztegi Hírek valamennyi számát, melyből megismerheti aktuális hétköznapjaink eseményeit, történéseit.

Bízunk benne, és folyamatos munkánkkal arra törekszünk, hogy mind a helybeliek, mind pedig távoli látogatóink használható információkat találnak honlapunkon.


Üdvözlettel:


Sellei Tamás
polgármester

Faluház

Önkormányzati ügyfélfogadás

Hétfő: 13:00 - 15:30 óráig
Kedd: 07:30 - 12:00 óráig
Szerda: 07:30 - 12:00 és 13:00 - 15:30 óráig
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 07:30 - 12:00 óráig

Tel.: 99/532-040,
99/532-041

Készült: 2010-ben - Készítők - Elérhetőség: web@pereszteg.hu